| ||
![]() | ||
Вивчи англійську сьогодні, щоб користуватися українською завтраСтаніслав | 23.12.2007 06:52 Я себе українізував. Все те, що українська мені поки що не може дати дає з лишком англійська. Я маю на увазі Все. Книги, кіно, англомовний Інтернет вібрує знанням і енергією прогресу. В світі сьогодні немає нічого більш досконалого ніж англомовна поп музика, європейська класична, американське кіно, світова наука – все доступне англійською мовою. Все це раніше мені було доступно лише через інтерфейс російської мови. Вся класика, все сучасне, вся світова наука і техніка були можливими лише через букву "ы". І все б нічого але володарі цієї букви знаходяться у перманентному світоглядному конфлікті з буквами іншими. В тому числі очевидно з буквою "Ї". Нажаль це все так далеко від милої українцю гармонії, що довелося шукати шляхи не співіснування, а вирішення проблеми. Опанувавши спочатку французьку, а потім англійську не перестаю дивуватися: скільки радянської класики, музичної, літературної є на ділі перекладами! Хтось дуже кмітливий в СРСР вкладав у талановитих перекладачів... Настав час бути кмітливими нам. Сучасній людині, будвельнику Громадянського Суспільства не потрібні перекладачі, якщо національна мова не дає виходу на потрібні ресурси – вивчи інтернаціональну. Зрозумій, що сьогодні вибір є. Мій особистий досвід і вибір – англійська мова як інтернаціональна. Люблю французькі теле і радіо дискусії, люблю перегорнути Доствоєвського, Блока, Маяковського але англійська це дійсно єдина насправді інтернаціональна мова сьогодні. Чудова новина для українців – сучасний англійський світ і без того винятково толерантний (чи не це секрет їх глобального успіху?) ще й безперечний партнер України і українства сьогодні. Так як румуни є членами світової франкофонії і йдуть у світ під відвертим протекторатом Франції, так само легко українські організації за кордоном, в еміграції легко знаходили і знаходять підтримку в країнах Британської Співдружності. Доля української мови в руках кожного українця. Успіх або неуспіх цієї мови є успіхом або поразкою всього українства, а значить виграшем або програшем демократії у всьому східно-слов'янського світу. Українська мова варта переживань. Але так само переживають за свою мову словаки, чехи, поляки, словени, хорвати... Але ніхто у цілому світі не ставить бізнес і економіку цілої країни у залежність від мови. Тому вся Європа, весь діловий світ знає поруч з єдиною рідною мовою єдину насправді інтернаціональну – англійську. І не потрібно себе обманювати, що це не обов'язково. | | |
| © 2007 - 2010, Народна правда © 2007, УРА-Інтернет – дизайн і програмування Передрук матеріалів дозволяється тільки за умови посилання на "Народну правду" та зазначення автора. Використання фотоматеріалів із розділу "Фото" – тільки за згодою автора. "Народна правда" не несе відповідальності за зміст матеріалів, опублікованих авторами. Технічна підтримка: support@narodnapravda.com.ua | | |